CHP: ‘5 YILDIR BELEDİYELERE OPERASYON, İMAMOĞLU’NA HAKİM KIYIMI VAR!’
CHP Sözcüsü Zeynel Emre, yeni MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada İmamoğlu’na açılan tüm davalarda hâkim değişikliği yaşandığını, diploma iptal sürecinin yetkisiz bir heyetle yürütüldüğünü ve CHP’li belediyelere yıllardır si
CHP'de 18 kişilik yeni MYK ilk toplantısını CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantının ardından açıklama yapan CHP'nin yeni Sözcüsü Zeynel Emre, "Sayın İmamoğlu'nun görülen ve açılan davalarıyla ilgili hakimi değişmeyen davası yok" dedi.
CHP'nin yeni Sözcüsü Zeynel Emre, "İmamoğlu'nun görülen ve açılan davalarıyla ilgili hakimi değişmeyen davası yok" dedi.
CHP’nin yeni merkez Yönetim Kurulu (MYK), ilk toplantısını CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında gerçekleştidi.
CHP Genel Merkezi’ndeki toplantı saat 11.20’de başladı. CHP’nin 39’uncu Olağan Kurultayı’nın ardından belirlenen yeni A takımının Genel Başkan Özgür Özel başkanlığındaki ilk toplantısını saat 15.00'te tamamlandı.
Toplantının ardından CHP'nin yeni Sözcüsü Zeynel Emre, açıklama yaptı. Açıklamada öne çıkan başlıklar şöyle:
"2019 yerel seçimlerinden Tayyip Erdoğan'ın seçim sonuçlarını tanımama, milli iradeye saygı göstermeme, seçilen belediye başkanlarımızın görev yapmasını engelleme, hatta İBb seçimini tekrarlama yoluna gidildi. 5 yıl boyunca belediyelerimizin faaliyetleri engellenip, dezenformasyonla halkın gözünde itibarsızlaştırma çalışmaları yapıldı.
"YETKİSİZ BİR ŞEKİLDE DİPLOMA İPTAL EDİLDİ"
Sayın İmamoğlu geniş halk kitlesi tarafından 2 kez İstanbul gibi bir yerde belediye kazanan, CHP'nin çok büyük desteği ve halk desteğiyle Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesinin ardından Erdoğan'ın kendine en büyük rakip gördüğü İmamoğlu'na soruşturmalar başlatılmıştır.
Ne hikmetse üzerinden 35 yıl geçtikten sonra oradaki geçişin usulsüz olduğuna dair bir iddia ortaya attılar. İstanbul Üniversitesi'ne yazı yazdılar. İçerisinde onkoloji heyetinin de olduğu bir heyeti görevlendirdiler. Yetkisiz bir şekilde Sayın İmamoğlu ve o dönem kendisiyle okuyan profesörlüğe kadar yükselen kişilerin diploması iptal edildi. Bundan sonra çok çarpıcı gelişmeler var. Sayın İmamoğlu'nun görülen ve açılan davalarıyla ilgili hakimi değişmeyen davası yok.
Akın Gürlek'e hakaretin görüldüğü 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki kararda muhalefet şerhi yazan hakim iş mahkemesine gönderildi. Ahmak davasında ilk başta yargılayan hakim, talep olmamasına rağmen Sinop'a gönderildi. Yine ihlaye fesat suçlamasıyla bakılan davada 2 kere hakim değişti.
"GÜVEN TOMA İLE BİBER GAZIYLA SAĞLANMAZ"
Suç patlaması. Bir sosyal patlamayı işaret ediyor. Gerçek güven TOMA ile biber gazıyla sağlanmaz. Demokrasiyle, insan hakları güven sağlanır. Sosyal devlet burada önemli. Sosyal devletin çökertildiği bir dönemi yaşıyoruz. Bugün yaşlılar, engelliler için bu ülkede yaşamak büyük bir ıstırap haline geldi.
Diploma davası. Önceki duruşmada bulunan hakim gerçekten yapması gereketiği gibi yönetti. Dün gelen yeni üye de bir hakimin yapmaması gerektiği şekliyle Sayın İmamoğlu'yla polemiğe girdi.
MYK tarafından Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, PM'ye kesin ihraç istemi düşüncesiyle sevk edildi. PM karar verecek.
Basın ciddi şekilde baskı altında. Sansür üst düzeyde. Sokak röportajı yapan ve röportajlarda fikrini söyleyen insanlar tutuklanmaya başladı. Türkiye bir kişinin ve ailesinin şahsi devleti değildir. Dolayısıyla biz Türkiye'yi bir kişinin yegane kilit anahtarlarından biri de kimsenin susmaması, kimsenin sinmemesi, konuşmaya devam etmesi."
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
İlgili Haberler
ABB’DE KRİTİK DOSYA: YARGI SÜRECİ BAŞLADI, TARTIŞMA BÜYÜYOR
İMRALI ZİYARETİ TAMAMLANDI: DEM PARTİ HEYETİ GERİ DÖNDÜ
CHP LİDERİNDEN OPERASYON TEPKİSİ: “SALDIRI ALTINDAYIZ”
TRUMP’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ: HAMANEY İDDİASI, SOMALİLERE HAKARET
ORTADOĞU’DA KRİTİK GECE: RİYAD VE KUVEYT İÇİN SALDIRI İDDİASI
HATAY’IN GÜNDEMİ ANKARA’YA TAŞINDI
ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI
İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI
OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”
KÖRFEZ’DE GERİLİM TIRMANIYOR: 3 ÜLKE İRAN KAYNAKLI SALDIRILARA MÜDAHALE EDİYOR
TÜRKİYE’NİN MALİ KARNESİ MASADA: ŞİMŞEK’TEN RİSK AÇIKLAMASI
AKBELEN’DE 5 BİN ZEYTİN AĞACI İÇİN SÖKÜM KARAR
İSTANBUL AÇIKLARINDA KRİTİK OLAY: PETROL TANKERİNE DRON VE İDA SALDIRISI
KALBİMİZ SANTRADA: TÜRKİYE-ROMANYA MAÇINDA İLK 11’LER BELLİ OLDU
CHP’DEN SAVAŞ EKONOMİSİNE KARŞI PAKET: DESTEKLER VE VERGİ DÜZENLEMELERİ
İBB DAVASI’NDA 10’UNCU CELSE: GÖZLER MEHMET MURAT ÇALIK’IN SAVUNMASINDA
“UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ŞOK DALGA: ÜNLÜ İSİMLER İÇİN GÖZALTI KARARI”
İSRAİL MECLİSİ’NDEN TEPKİ ÇEKEN KARAR: FİLİSTİNLİ MAHKUMLARA İDAM TASARISINA ONAY
ÖZÇELİK-İŞ İLE MMK ARASINDA ANLAŞMA SAĞLANDI
GÜRLEK’İN KAYITLARINI SORGULAYAN BİR MEMUR DAHA GÖZALTINA ALINDI
Yükleniyor
ABB’DE KRİTİK DOSYA: YARGI SÜRECİ BAŞLADI, TARTIŞMA BÜYÜYOR
İMRALI ZİYARETİ TAMAMLANDI: DEM PARTİ HEYETİ GERİ DÖNDÜ
HÜRMÜZ BOĞAZI’NDA KRİTİK GERİLİM: İRAN’DAN SERT MESAJ
CHP LİDERİNDEN OPERASYON TEPKİSİ: “SALDIRI ALTINDAYIZ”
3 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON:UŞAK BELEDİYE BAŞKANI VE ÜST DÜZEY İSİMLER GÖZALTINDA
TRUMP’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ: HAMANEY İDDİASI, SOMALİLERE HAKARET
ORTADOĞU’DA KRİTİK GECE: RİYAD VE KUVEYT İÇİN SALDIRI İDDİASI
- Cumartesi 18 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 16.5 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 15.5 ° / 7.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu




