ÇELİK’TEN SDG ÇIKIŞI: TEHDİT BİTMEZSE TAVİZ YOK

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, SDG’nin Suriye’de PKK terör örgütü olduğunu açıkça söyledi. Çelik, 10 Mart mutabakatına uyulmaması halinde bu yapının Türkiye için açık tehdit olmaya devam edeceğini vurguladı.

GÜNDEM 22.12.2025 18:07:00 0
 ÇELİK’TEN SDG ÇIKIŞI: TEHDİT BİTMEZSE TAVİZ YOK

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda, Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) ilişkin dikkat çeken ve tartışma yaratacak ifadeler kullandı. Çelik, SDG’nin Suriye’de PKK terör örgütü olduğunu açık bir dille ifade ederek, bu yapının Türkiye açısından doğrudan bir güvenlik tehdidi oluşturduğunu söyledi.

Çelik, konuşmasında, “SDG Suriye’de PKK terör örgütüdür. Bu Türkiye için tehdit teşkil etmektedir” ifadelerini kullanırken, söz konusu değerlendirmenin yeni olmadığını, devletin ve Cumhur İttifakı’nın uzun süredir bu çizgide hareket ettiğini vurguladı.

MKYK toplantısına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çelik, AK Parti olarak Meclis’te kurulan komisyona sundukları raporda görüşlerini net şekilde ortaya koyduklarını belirtti. Çelik, “Arkadaşlarımız bütçe görüşmelerinde bu duruşu açık bir şekilde ifade ettiler. Önümüzdeki dönemde silahların bırakılması, terör örgütünün feshinin fiilen tespit edilmesi ve teyit edilmesiyle birlikte birçok konu daha da kolaylaşacaktır” dedi.

Konuşmasında, sürecin merkezinde PKK terör örgütünün feshi olduğunu belirten Çelik, bu hedefin yalnızca siyasi bir söylem değil, doğrudan bir devlet politikası haline geldiğini ifade etti. Çelik, “Sayın Devlet Bahçeli’nin tarihî çağrısı ve Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu irade ile bu konu bir devlet politikası niteliği kazanmıştır. Cumhur İttifakı bu konuda son derece sağlam, konsolide ve güçlüdür” diye konuştu.

Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği talimatlar doğrultusunda tüm devlet kurumlarının uyum içinde çalıştığını vurgulayarak, yürütülen faaliyetlerin yalnızca siyasi değil, devlet ve kabine düzeyinde de sahiplenildiğini söyledi. TBMM’nin sürece dahil olmasının da milli iradenin temsili açısından önemli olduğunu kaydetti.

“Süreci tartışma konusu yapmadan yürütüyoruz” diyen Çelik, devletin temel niteliklerinin ve milletin değerlerinin hedef alınmasına izin vermeden hareket ettiklerini belirtti. Amaçlarının, herhangi bir yeni çatışmaya yol açmadan, kan dökülmeden “terörsüz Türkiye” ve “terörsüz bölge” hedeflerine ulaşmak olduğunu ifade etti.

AKP Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu’nun, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a yönelik eleştirileriyle ilgili soruya da yanıt veren Çelik, kabine içinde veya parti ile kabine arasında SDG konusunda herhangi bir görüş ayrılığı bulunmadığını söyledi. Çelik, “Cumhurbaşkanımızın çizdiği dış politika hattı, hem kabinemiz hem de partimiz tarafından aynen takip edilmektedir” dedi.

Çelik, kamuoyunda zaman zaman “sert söylem–yumuşak söylem” ayrımı yapıldığını ancak bunun gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, “Tutumumuz nettir. Bakanlarımızın ve parti yetkililerimizin açıklamaları Cumhurbaşkanımızın iradesinin bir yansımasıdır” ifadelerini kullandı.

SDG’nin Suriye’deki geleceğine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Çelik, 10 Mart mutabakatına dikkat çekti. Çelik, bu mutabakata uyulması halinde SDG’nin Türkiye için tehdit olmaktan çıkabileceğini savunarak, “Tek Suriye, tek ordu ilkesi çerçevesinde ulusal bütünlük sağlanmalı. Suriye’de yeni çatışmaların önüne geçilmeli” dedi.

Çelik ayrıca, mutabakatın ilgili maddelerinde Suriye’de yaşayan Kürtlerin Esad rejimi döneminde reddedilen kimliklerinin tanınmasına yönelik güçlü ifadeler bulunduğunu belirterek, Kürtlerin Suriye’nin ayrılmaz bir parçası olduğunun da altını çizdi.

  • BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74

İlgili Haberler


CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ

AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANINDAN İSTİFA KARARI: “MAHKEME SONUCUNU BEKLEYECEĞİM”

BAHÇELİ SESSİZLİĞİ BOZDU: İZZET ULVİ YÖNTER NEDEN AYRILDI?

 ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN İŞÇİ NEDEN HEDEFTE?

DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ

AKIN GÜRLEK’TEN YARGI ELEŞTİRİLERİNE YANIT

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE

MİLLİ EĞİTİM’DEN EK ATAMA DUYURUSU: BAŞVURULAR 28-30 MART’TA

ORTADOĞU’DAKİ SAVAŞIN FATURASI BÜYÜYOR

ABB’DE KRİTİK DOSYA: YARGI SÜRECİ BAŞLADI, TARTIŞMA BÜYÜYOR

İMRALI ZİYARETİ TAMAMLANDI: DEM PARTİ HEYETİ GERİ DÖNDÜ

HÜRMÜZ BOĞAZI’NDA KRİTİK GERİLİM: İRAN’DAN SERT MESAJ

CHP LİDERİNDEN OPERASYON TEPKİSİ: “SALDIRI ALTINDAYIZ”

3 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON:UŞAK BELEDİYE BAŞKANI VE ÜST DÜZEY İSİMLER GÖZALTINDA

TRUMP’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ: HAMANEY İDDİASI, SOMALİLERE HAKARET

ORTADOĞU’DA KRİTİK GECE: RİYAD VE KUVEYT İÇİN SALDIRI İDDİASI

HATAY’IN GÜNDEMİ ANKARA’YA TAŞINDI

HER YAĞIŞTA AYNI KRİZ: HATAY’DA ALTYAPI TARTIŞMASI BÜYÜYOR

A MİLLİ TAKIM ROMANYA’YI 1-0’LA DEVİRDİ: PLAY-OFF FİNALİNE YÜKSELDİK!

ERDOĞAN’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER: “MİLLET YÖNETİMDE BİZE GÜVENİYOR”

ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI

İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI

OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”

GÜRLEK SESSİZLİĞİNİN NEDENİ BELLİ OLDU: ERDOĞAN’DAN TALİMAT

KÖRFEZ’DE GERİLİM TIRMANIYOR: 3 ÜLKE İRAN KAYNAKLI SALDIRILARA MÜDAHALE EDİYOR

TÜRKİYE’NİN MALİ KARNESİ MASADA: ŞİMŞEK’TEN RİSK AÇIKLAMASI

AKBELEN’DE 5 BİN ZEYTİN AĞACI İÇİN SÖKÜM KARAR

İSTANBUL AÇIKLARINDA KRİTİK OLAY: PETROL TANKERİNE DRON VE İDA SALDIRISI

KALBİMİZ SANTRADA: TÜRKİYE-ROMANYA MAÇINDA İLK 11’LER BELLİ OLDU

Yükleniyor

loading

CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ

AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANINDAN İSTİFA KARARI: “MAHKEME SONUCUNU BEKLEYECEĞİM”

 ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN İŞÇİ NEDEN HEDEFTE?

DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ

AKIN GÜRLEK’TEN YARGI ELEŞTİRİLERİNE YANIT

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE

  • Pazar 16.5 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 15.5 ° / 7.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 16.9 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17