BAHÇELİ'DEN BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP heyetinin HDP'ye yönelik ziyareti sonrası ilk kez açıklamalarda bulundu.

8.11.2022 15:53:00 0
 BAHÇELİ

Bahçeli AKP'nin HDP ziyareti hakkında "HDP ile görüşülmesi son derece doğaldır." dedi. Bahçeli, Atatürk ve Cumhuriyet vurgusu yaptı. AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal Cumhuriyet'i hedef almış Bahçeli tepki göstermiş ve Ünal istifa etmek zorunda kalmıştı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

İktidar partisi heyetinin başörtüsü konusunda hazırlanan anayasa değişikliği teklifini görüşmek üzere HDP'yi ziyaret etmesi, bazı tartışmalara neden olmuştu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakın kurmayları olmak üzere birçok AKP'li ismin HDP için sık sık "PKK'nın uzantısı", "fitne yuvası", "Meclis'e yakışmıyorlar" gibi ifadeler kullandığını hatırlatan siyaset bilimciler, gelişmenin MHP kanadında rahatsızlık yaratabileceğini ileri sürmüştü.

İsmini vermeyen MHP kaynakları ise, bu iddialar karşısında Bahçeli'nin bugün yapacağı açıklamaları işaret etmişti. Ancak Bahçeli bu konuda konuşayarak HDP ziyaretini sineye çekerek, "HDP ile görüşülmesi son derece doğaldır." dedi. Bahçeli 2019'daki yerel seçim öncesi PKK elebaşı Abdulah Öcalan'ın mektubunun okunmasına ve Öcalan'ın kardeşi kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkaraılmasına da tepki göstermemişti.

Bahçeli konuşmasında Atatürk ve Cumhuriyet vurgusu yaparak AKP'ye mesaj vermekle yetindi.

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, cumhuriyeti hedef alan sözleri sonrası büyük tepki toplamıştı. Bahçeli'nin tepksisi sonrası Ünal parti grup başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

Atatürk kurucu bir liderdir. İlk cumhurbaşkanımızdır. Ömrünü Türk milletine vakfetmiştir. Türk devlet zincirinin halkaları kesinlikle birbiriyle iç içe geçmiştir. Biri olmadan diğerinin ne anlamından ne de varlığından bahsedilecektir. Gazi Mustafa Kemal, hem Türk tarihinin hem Türkiye Cumhuriyeti'nin asal payesi, ortak fikridir. Türk milliyetçiliği Türkiye'nin bağımsızlığını teyit etmekle kalmamış, demokratik yönetimin tesisinin de temel taşı olmuştur. 
Kim ne söylerse söylesin; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e çok şey borçluyuz. Vatan ve varlık borcumuz tartışmasızdır. 10 Kasım, bir matem günü değil, yaşanmış onca hadisenin bir idrak, bir ifade günüdür. Az sonra detaylarıyla temas edeceğim üzere Atatürk'ün kurduğu partinin başındaki zatın bile sömürgecilerin eline düşmesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş esaslarına ihanettir. 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetleri Milliyetçi Hareket Partisi'nde ve Cumhur İttifakı'ndadır. Asla leke sürdürülmeyecektir.

Ölümünün 84. yıl dönümünde Atatürk'ü rahmetle, minnetle yad ediyorum. Cumhuriyet'e yıkım projesi diyen arsız ve ahlaksız bölücüler inanıyorum ki milletin iradesiyle yıkılacaklar ve hesap verecekler, Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır.
Bizim için milli hafızada yer etmiş her toprak parçası vatandır ve öyle de kalacak. İlelebet nesilden nesile bir dua gibi anlatılarak intikal edecek ve yaşatılacaktır. Artık sızlanmaya gerek yoktur. Türk milleti belini doğrultmuş, daha güçlü bir şekilde silkinip kalkmayı bilmiştir. Dünyanın konuştuğu bir Türkiye tablosu, değer biçilemeyen bir resim gibi karşımızdadır. Mağdurların sesi olan bir Türkiye gerçeği, hepimizde kibre varmayan bir gurur yaşatmaktadır. Ülkemiz doğuyla batı, kuzeyle güney arasında uzadıkça uzayan bir köprü, kucaklaşma sahası, bir yardımseverlik şahikası olarak sivrilmiştir. 


'CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ' VURGUSU
Bu hayranlık uyandıran muvafakkiyetinin ardındaki yegane kuvvet Türk milletidir, Cumhur İttifakı'dır, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'dir. Türkiye, pergelin sabit ayağını başkent Ankara'ya koyup diğer ayağıyla 360 derecelik bir görüş açısına erişmiş ve dünyayı bu şekilde kavramıştır. 

AKP-HDP GÖRÜŞMESİ

Başörtüsünü güvence altına alan anayasa değişikliğini sonuna kadar destekliyoruz. Ya geniş bir mutabakatla ele alıp sonuca gidelim ya da halkın takdirine sunalım. İki seçeneğe de hazırız.

HDP'yle niye görüşülmüş? Biz buna nasıl tepki gösterecekmiş. HDP'ye nasıl baktığımızı tekrar etmeye lüzum bile görmüyorum. AK Parti heyetinin CHP'yle kurduğu temasa ses çıkarmayanların bizim sırtımızdan HDP'yi dillerine dolamaları muflis bir tavırdır. Bizim gözümüzde CHP neyse HDP de odur.

NE OLMUŞTU?

Adalet Bakanı Bozdağ, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 2 Ekim’de CHP ve İYİ Parti’nin yanı sıra iktidar tarafından “terör” ile yan yana getirilmeye çalışılan HDP’ye başörtü konusunda hazırlanan anayasa değişikliği teklifiyle ilgili ziyaret gerçekleştirmişti.

AKP heyeti, bu görüşmede HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Hakkı Saruhan Oluç ile HDP Mardin Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ebrü Günay ile bir araya gelmişti.

CUMHUR'DA 'HDP' ÇATLAĞI

AKP'nin başörtüsü konusunda anayasa değişikliği teklifiyle ilgili HDP ile görüşmesinin, MHP tabanında rahatsızlıkla karşılandığı iddia edilmişti.
 


Anahtar Kelimeler: BAHÇELİ' BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ
  • BIST 100

    10682,15%2,26
  • DOLAR

    32,55% 0,14
  • EURO

    35,22% 0,78
  • GRAM ALTIN

    2472,91% 1,54
  • Ç. ALTIN

    3969,58% 0,39

UEFA'DAN MERİH DEMİRAL'A SORUŞTURMA KARARI

Kemal Kılıçdaroğlu ve Ayşe Ateş, Sinan Ateş davasıyla ilgili birlikte açıklama yaptı. Ateş: "Cinayetin siyasi ayağı ortaya çıkmasın istiyorlar"

Kemal Kılıçdaroğlu ve Ayşe Ateş, Sinan Ateş davasıyla ilgili birlikte açıklama yaptı. Ateş: "Cinayetin siyasi ayağı ortaya çıkmasın istiyorlar"

UEFA’nın Merih Demiral’a soruşturma başlatması... AKP Sözcüsü Çelik’ten Almanya İçişleri Bakanı’na tepki

Bambus Plajı ihalesi iptal edilen şirket, plaj girişini kapattı... Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal: "Kamu otoritesi yok sayılıyor"

KESK: “TÜİK, yaşadığımız hayat pahalılığını en az yarı yarıya düşük gösteriyor”

DİSK’ten TÜİK önünde açıklama...DİSK Başkanı Çerkezoğlu: Asgari ücret ve tüm ücretler TÜİK’in bu baskılanmış rakamlarıyla bile önemli ölçüde erimiştir

Açık Radyo’nun yayın hayatına son verildi…

TÜM ELEKTRİK, SU, DOĞALGAZ, İNTERNET ABONELERİ İÇİN ARTIK ZORUNLU!

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI BELLİ OLDU

SİNAN ATEŞ DAVASININ ÜÇÜNCÜ GÜNÜNDE SANIK ÇEP’TEN KILIÇDAROĞLU TAKLİDİ

KONUT VE İŞYERİ ZAM ORANI BELLİ OLDU

Tetikçi Eray Özyağcı’nın avukatı: Eray Özyağcı değil, Selman Bozkurt maktule doğru ateş etmektedir

TGS Diyarbakır Temsilciliği’nin Basın Hak İhlalleri Raporu: Haziranda 2 bin 176 hak ihlali yaşandı

Netanyahu,İsrailli generallerin ateşkes istediğine, Açıkça söyleyeyim, bu olmayacak....

İngiltere'de, İşçi Partisi’nin 14 yıl sonra iktidara gelme olasılığı yüksek

Sinan Ateş cinayeti davası… Azmettirici Doğukan Çep'in avukatından "Sinan Ateş’in hukuksuz işler yaptığını görüyoruz” iddiası

Hindistan’daki izdihamda ölü sayısı 121'e ulaştı

Akaryakıt ve alkolde ÖTV zammı yüzde 19,49 oldu

Bedelli askerlik ücreti 217 bin 870 TL oldu

Şehitkamil Belediye Başkanı Yılmaz’dan sağduyu çağrısı...

Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda çeyrek finalde

31 kurumdan Kayseri açıklaması: “Hem istismar olayını hem de nefret suçlarına sebep olan saldırıları kınıyoruz”

RİZE’DE SİLAHLI SALDIRI: ESKİ AKP'Lİ BAŞKAN ÖLDÜRÜLDÜ

ALİ MAHİR BAŞARIR'DAN BAKAN ŞİMŞEK'E: ASGARİ ÜCRET TEPKİSİ

SÜLEYMAN SOYLU’YA KALP İŞARETİ YAPAN GENCİ DARP EDEN POLİSE HAPİS İSTEMİ

Yeni Bakanlar Murat Kurum ve Kemal Memişoğlu TBMM'de yemin etti

Tutuklu sanık dönemin Cinayet Büro Amiri Aykal: Kasten öldürmeye yardım suçlamasını kabul etmiyorum

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu protesto eden 25 öğretmen gözaltına alındı

Madımak Oteli’nde yaşamını yitirenler İzmir'de anıldı

Yükleniyor


UEFA'DAN MERİH DEMİRAL'A SORUŞTURMA KARARI

Kemal Kılıçdaroğlu ve Ayşe Ateş, Sinan Ateş davasıyla ilgili birlikte açıklama yaptı. Ateş: "Cinayetin siyasi ayağı ortaya çıkmasın istiyorlar"

Kemal Kılıçdaroğlu ve Ayşe Ateş, Sinan Ateş davasıyla ilgili birlikte açıklama yaptı. Ateş: "Cinayetin siyasi ayağı ortaya çıkmasın istiyorlar"

UEFA’nın Merih Demiral’a soruşturma başlatması... AKP Sözcüsü Çelik’ten Almanya İçişleri Bakanı’na tepki

KESK: “TÜİK, yaşadığımız hayat pahalılığını en az yarı yarıya düşük gösteriyor”

DİSK’ten TÜİK önünde açıklama...DİSK Başkanı Çerkezoğlu: Asgari ücret ve tüm ücretler TÜİK’in bu baskılanmış rakamlarıyla bile önemli ölçüde erimiştir

Açık Radyo’nun yayın hayatına son verildi…

  • Çarşamba 33.9 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Perşembe 36.3 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Perşembe 36.3 ° / 19.8 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16