ADLİYELERDE ALARM! BİR HAFTADA İKİNCİ SOYGUN: SİLAHLAR EMANETTEN BUHARLAŞTI!
Adalar Adliyesi’ndeki emanet deposunda yapılan denetimde 12 silahın kayıp olduğu ortaya çıktı. Zabıt kâtibinin silahları usulsüz şekilde dışarı çıkarıp sattığı tespit edilirken kayıp 9 silah hâlâ bulunamadı.
İstanbul adliyelerinde güvenlik zaafiyetine ilişkin tartışmalar büyürken, Büyükçekmece Adliyesi’ndeki 147 milyon liralık altın-gümüş vurgunun üzerinden sadece birkaç gün geçmişken bu kez Adalar Adliyesi'nden çarpıcı bir skandal ortaya çıktı. Adalar Cumhuriyet Başsavcılığı’na ait “Suç Eşyası ve Emanet Deposu”nda yapılan rutin denetimlerde, tam 12 adet silahın kayıp olduğu tespit edildi.
Kaybolan silahların akıbetini belirlemek için İstanbul Bölge Polis Kriminal Laboratuvarı’na yazı gönderildi. Yapılan incelemede, kayıp olduğu bildirilen 12 silahtan üçünün yeniden kriminal sürece alındığı, yani başka soruşturmalarda yeniden işleme sokulduğu belirlendi. Bu durum, silahların usulsüz bir şekilde emanet dışına çıkarılmış olabileceği kuşkularını güçlendirdi.
ZABIT KATİBİ ÜZERİNDEN SİLAH ÇIKTI
Yapılan araştırmalarda dikkat çekici bulgulara ulaşıldı. Silahların ikisinin, 2 Ekim 2023 tarihinde Emanet İşlemleri Bürosu’nda zabıt katibi olarak görev yapan U.E.’nin üzerinden temin edildiği öğrenildi. Kayıp silahlardan bir diğerinin ise terör ve örgütlü suçlarla ilgili yürütülen bir soruşturma kapsamında başka bir şüphelinin evinde ele geçirildiği ortaya çıktı.
İddialara göre U.E., sorumluluğu altındaki silahları usulsüz biçimde emanetten çıkartıp sattı. Silahların kaybolduğu döneme ilişkin kamera kayıtları ve depo giriş-çıkış kayıtları üzerinde inceleme başlatıldı.
9 SİLAH HÂLÂ BULUNAMADI
İlerleyen süreçte zabıt katibi U.E.’nin, usulsüz biçimde silah çıkardığı tespit edilince 26 Kasım’da gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen U.E., çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.
U.E.’nin evinde yapılan aramalarda, kayıp 12 silahtan yalnızca üçüne ilişkin izlere ulaşıldığı, geri kalan 9 silahın ise bulunamadığı bildirildi. Bu silahların nerede olduğuna ve kimlere satıldığına ilişkin geniş çaplı araştırma yürütülüyor.
SORUŞTURMA GENİŞLETİLİYOR
Olayın ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma derinleştirildi. Başsavcılık, hem zabıt katibinin bağlantılarını hem de silahların emanet deposundan nasıl çıkarıldığını araştırıyor. Soruşturmada görevli memurların sorumlulukları, güvenlik prosedürlerindeki açıklar ve depo kontrol süreçleri de inceleniyor.
Bu yeni gelişme, bir hafta içinde İstanbul adliyelerinde ortaya çıkan ikinci büyük güvenlik skandalı olmasıyla dikkat çekti. Kamuoyunda adalet binalarının güvenliği ve adli emanet sisteminin işleyişi yeniden tartışma konusu oldu.
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
İlgili Haberler
CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ
BAHÇELİ SESSİZLİĞİ BOZDU: İZZET ULVİ YÖNTER NEDEN AYRILDI?
DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE
MİLLİ EĞİTİM’DEN EK ATAMA DUYURUSU: BAŞVURULAR 28-30 MART’TA
ABB’DE KRİTİK DOSYA: YARGI SÜRECİ BAŞLADI, TARTIŞMA BÜYÜYOR
İMRALI ZİYARETİ TAMAMLANDI: DEM PARTİ HEYETİ GERİ DÖNDÜ
CHP LİDERİNDEN OPERASYON TEPKİSİ: “SALDIRI ALTINDAYIZ”
TRUMP’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ: HAMANEY İDDİASI, SOMALİLERE HAKARET
ORTADOĞU’DA KRİTİK GECE: RİYAD VE KUVEYT İÇİN SALDIRI İDDİASI
HATAY’IN GÜNDEMİ ANKARA’YA TAŞINDI
ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI
İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI
OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”
KÖRFEZ’DE GERİLİM TIRMANIYOR: 3 ÜLKE İRAN KAYNAKLI SALDIRILARA MÜDAHALE EDİYOR
TÜRKİYE’NİN MALİ KARNESİ MASADA: ŞİMŞEK’TEN RİSK AÇIKLAMASI
AKBELEN’DE 5 BİN ZEYTİN AĞACI İÇİN SÖKÜM KARAR
İSTANBUL AÇIKLARINDA KRİTİK OLAY: PETROL TANKERİNE DRON VE İDA SALDIRISI
KALBİMİZ SANTRADA: TÜRKİYE-ROMANYA MAÇINDA İLK 11’LER BELLİ OLDU
Yükleniyor
CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ
AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANINDAN İSTİFA KARARI: “MAHKEME SONUCUNU BEKLEYECEĞİM”
ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN İŞÇİ NEDEN HEDEFTE?
DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ
AKIN GÜRLEK’TEN YARGI ELEŞTİRİLERİNE YANIT
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE
- Pazar 16.5 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 15.5 ° / 7.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Salı 16.9 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı




