İktidar ortağı MHP'nin hukuktan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, konu ile ilgili açıklama yaptı.
Cumhurbaşkanlığı affı ile 28 Şubat davası hükümlüsü eski komutanlar, Nisan 2024'te sağlık sorunları ve kocama hali tahliye edildi.
Yargıtay 3. Ceza Dairesi, 6 emekli komutan hakkında verilen hapis cezalarını onadı. Çetin Doğan ile Behzat Balta, Mehmet Kaya Varol, İhsan Balabanlı, Erdal Akyazan ve Emin Büyükkılıç’a verilen cezalar 20 Mart’ta kesinleşti.
26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, 2021'de yaptığı açıklamada komutanların hüküm giydiği davanın iddianamesinin FETÖ'cü savcı tarafından yazıldığını açıklamıştı. Başbuğ, "Bir FETÖ'cü savcının hazırladığı iddianameye dayanarak bu arkadaşlarımız yargılandı ve cezaevine kondu. Yüreğim yanıyor" demişti.
Komutanların, cezaları hakkındaki kararın ardından yeniden cezaevine girecekleri iddia edildi.
MHP'nin kritik ismi iddia hakkında açıklama yaptı.
MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, "Hükümlülerin tutuklu kaldığı sürelerin cezadan mahsup edilmesi ve şartlı tahliye tarihleri dikkate alındığında tekrar cezaevine konulmazlar." ifadelerini kullandı.
MHP'li Yıldız, sosyal medyada şunları ifade etti:
Çetin Doğan ve bir kısım sanıkların cezası Yargıtay ‘da onandı.
Faillerin eyleminin teşebbüs aşamasına ulaşmayan hazırlık hareketleri kapsamında
TCK 316.maddesinde düzenlenen
"suç için anlaşma" suçunu oluşturması nedeniyle,
Çetin Doğan'ın 6 yıl 8 ay,
Behzat Balta'nın 5 yıl 10 ay,
Mehmet Kaya Varol ile
İhsan Balabanlı'ya 5 yıl 5 ay,
Erdal Akyazan ve Emin Büyükkılıç'a 5 yıl olarak hükmedilen hapis cezaları kesinleşti.
Meraklısına not:
*İtiraz infazı durdurmaz.
*Hükümlülerin tutuklu kaldığı sürelerin cezadan mahsup edilmesi ve şartlı tahliye tarihleri dikkate alındığında tekrar cezaevine konulmazlar.
9445,73%0,23
38,09% 0,17
43,21% 0,02
3947,74% 0,55
6370,03% 0,71