10 EKİM GAR KATLİAMINDAN KARAR ÇIKMADI

10 Ekim 2015'te Ankara Tren Garı Meydanı'nda barış mitingine düzenlenen IŞİD saldırısında 103 kişi hayatını kaybetti, 20'si çocuk 391 kişi yaralandı.

GÜNDEM 26.06.2024 23:20:00 0
10 EKİM GAR KATLİAMINDAN KARAR ÇIKMADI

Sanıklardan 16 kişi hala yakalanamamışken davanın karar duruşması bugün görüldü. 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı Meydanı'nda gerçekleşen terör saldırısında 103 kişi hayatını kaybettiği davada, bugün (26 Haziran) karar çıkması bekleniyordu. Bir sonraki duruşma 1 Temmuz'a ertelendi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 26 sanıktan 10'u hakkında hüküm verilecek. Saldırıya ilişkin IŞİD üyesi oldukları düşünülen 16 kişi halen firari durumda. Ayrıca, ihmali olduğu iddia edilen bazı kamu görevlileri hakkında henüz soruşturma izni verilmedi.Çok sayıda sivil toplum örgütü, 10 Ekim Derneği ve siyasi partiler duruşma için Ankara adliyesinde hazır bulunuyor.

Bir önceki duruşmada barış mitinginde güvenlik ihmallerinde rolü olan devlet yetkilileri hakkında dava açılması istenmişti fakat savcı mütalaasında sadece 'cinayet' üzerinden ceza talep etti.

"MAHKEME HEYETİ TALEPLERİMİZİ REDDEDİYOR"
Halk TV'ye konuşan Avukat İlke Işık en büyük katliamlardan biri olduğunu vurgulayıp "Ankara'nın orta yerinde 104 insan hayatını kaybetti. Mitingde alınmayan önlemler aslında 'yol verme' diye tarif edebileceğimiz ve kamu görevlilerini işaret eden çokça delil var. Geldiğimiz aşamada yargı kamu görevlilerini asla görmedi. Ortaya çıkan delilleri, yaptığımız başvuruları, ortaya saçılan kayıp klasörleri görmeyen sadece IŞİD'den ibaret yargılama yapmaya devam ediyor." dedi.

"BU MÜTALAAYI KABUL ETMİYORUZ"

Duruşmada cübbelerini bırakıp yakınlarını kaybeden ailelere söz verdiklerini aktaran Işık, konuşmasına şu şekilde devam etti:
"Yargı, IŞİD'in insanlığa karşı suç işlemiş bir örgüt olduğunu dillendirmekten imtina ediyor. Sabah duruşmada taleplerimizi söyleyecektik fakat her duruşmada taleplerimizi reddettiği için cüppelerimizi bırakıp davanın sahiplerine sözü bıraktık. Çok sayıda aile ve kurumlar konuştu. Muhtemelen sona doğru geliyoruz. İnsanlığa karşı suçu görmeyen, katliamda tek bir kamu görevlisi hakkında bile soruşturma açmayan ve sorumluluk görmeyen bu mütalaayı kabul etmiyoruz."

NE OLMUŞTU?
10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Sıhhiye Meydanı'nda düzenlenmesi planlanan barış mitingine katılan sivil toplum örgütleri, "Savaşa inat. Barış hemen şimdi. Barış, emek, demokrasi" mesajıyla bir araya geldiler. Ancak bu miting, IŞİD'in planladığı canlı bomba saldırısıyla hedef alındı. Saldırıda, üzerlerindeki bombaları patlatan üç kişi tarafından 100'den fazla kişi hayatını kaybetti, 391 kişi yaralandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma sonucunda, saldırıyı planlayan ve gerçekleştirenler arasında olduğu iddia edilen 35 kişi hakkında dava açıldı. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, suçlu bulduğu 9 sanığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, Erman Ekici'yi "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan 18 yıl hapis cezasına çarptırdı ve Ekici'nin 101 kişiyi kasten öldürmekten 101 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Ayrıca, 391 kişiyi kasten öldürmeye teşebbüsten dolayı da Ekici'yi cezalandırma talebinde bulundu.

Yargıtay, temyiz incelemesinde 9 sanığa verilen 101 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onadı. Ancak, yaralama suçundan verilen bazı cezalar eksik inceleme nedeniyle 2022'de bozuldu. Firari durumda olan 16 şüpheli arasında, IŞİD'in Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen İlhami Balı ve bombalı saldırıların faili Savaş Yıldız da bulunmaktadır. Firari 16 kişi hala yakalanamadı.

Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu A Haber kanalında Murat Akgün'ün "Ankara saldırılarının ardından yapılan bir anket ve sonuçları var mı? şeklindeki soruya şu yanıtı vermişti;

"Şimdi, anketler geliyor… Öncesinde, beyanname sonrasında anket yaptık. Şimdi Ankara’daki terör saldırısı sonrasında anket yaptık ve kamuoyunun nabzını tutuyoruz oylarımızda bir yükseliş trendi var. Birçok anket var… Saldırıdan sonra da yüzde 44 bandına doğru yükselme trendi devam ediyor."

 

Anahtar Kelimeler: KATLİAMINDAN KARAR ÇIKMADI
  • BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74

İlgili Haberler


CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ

AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANINDAN İSTİFA KARARI: “MAHKEME SONUCUNU BEKLEYECEĞİM”

BAHÇELİ SESSİZLİĞİ BOZDU: İZZET ULVİ YÖNTER NEDEN AYRILDI?

 ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN İŞÇİ NEDEN HEDEFTE?

DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ

AKIN GÜRLEK’TEN YARGI ELEŞTİRİLERİNE YANIT

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE

MİLLİ EĞİTİM’DEN EK ATAMA DUYURUSU: BAŞVURULAR 28-30 MART’TA

ORTADOĞU’DAKİ SAVAŞIN FATURASI BÜYÜYOR

ABB’DE KRİTİK DOSYA: YARGI SÜRECİ BAŞLADI, TARTIŞMA BÜYÜYOR

İMRALI ZİYARETİ TAMAMLANDI: DEM PARTİ HEYETİ GERİ DÖNDÜ

HÜRMÜZ BOĞAZI’NDA KRİTİK GERİLİM: İRAN’DAN SERT MESAJ

CHP LİDERİNDEN OPERASYON TEPKİSİ: “SALDIRI ALTINDAYIZ”

3 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON:UŞAK BELEDİYE BAŞKANI VE ÜST DÜZEY İSİMLER GÖZALTINDA

TRUMP’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ: HAMANEY İDDİASI, SOMALİLERE HAKARET

ORTADOĞU’DA KRİTİK GECE: RİYAD VE KUVEYT İÇİN SALDIRI İDDİASI

HATAY’IN GÜNDEMİ ANKARA’YA TAŞINDI

HER YAĞIŞTA AYNI KRİZ: HATAY’DA ALTYAPI TARTIŞMASI BÜYÜYOR

A MİLLİ TAKIM ROMANYA’YI 1-0’LA DEVİRDİ: PLAY-OFF FİNALİNE YÜKSELDİK!

ERDOĞAN’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER: “MİLLET YÖNETİMDE BİZE GÜVENİYOR”

ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI

İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI

OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”

GÜRLEK SESSİZLİĞİNİN NEDENİ BELLİ OLDU: ERDOĞAN’DAN TALİMAT

KÖRFEZ’DE GERİLİM TIRMANIYOR: 3 ÜLKE İRAN KAYNAKLI SALDIRILARA MÜDAHALE EDİYOR

TÜRKİYE’NİN MALİ KARNESİ MASADA: ŞİMŞEK’TEN RİSK AÇIKLAMASI

AKBELEN’DE 5 BİN ZEYTİN AĞACI İÇİN SÖKÜM KARAR

İSTANBUL AÇIKLARINDA KRİTİK OLAY: PETROL TANKERİNE DRON VE İDA SALDIRISI

KALBİMİZ SANTRADA: TÜRKİYE-ROMANYA MAÇINDA İLK 11’LER BELLİ OLDU

Yükleniyor

loading

CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ

AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANINDAN İSTİFA KARARI: “MAHKEME SONUCUNU BEKLEYECEĞİM”

 ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN İŞÇİ NEDEN HEDEFTE?

DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ

AKIN GÜRLEK’TEN YARGI ELEŞTİRİLERİNE YANIT

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE

  • Cumartesi 18 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 16.5 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 15.5 ° / 7.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17