İstanbul'da yürütülen uyuşturucu soruşturmasında yeni bir operasyon dalgası başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda sürdürülen soruşturma kapsamında, aralarında kamuoyunda tanınmış isimlerin de bulunduğu toplam 16 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
Başsavcılık tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 16 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 14 şüpheli gözaltına alınırken, 2 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldığı bildirildi.
Soruşturma kapsamında adı geçen isimler arasında eski Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, eski Galatasaray Başkanı Burak Elmas, iş insanları Hakan Sabancı ve Kerim Sabancı, oyuncu Hande Erçel, model Didem Soydan ve sunucu Güzide Duran'ın da yer aldığı belirtildi. Ayrıca dosyada Sezgin Köysüren, Ferhat Aydın, Lütfiye Tuğçe Özbudak, Koray Serenli, Onur Bükçü, İsmail Behram Perinçekli, Kaan Mellart, Onur Talay ve Mustafa Tari gibi isimlerin de bulunduğu aktarıldı.
Yetkililer, Hande Erçel'in yurt dışında olduğu için hakkında yakalama kararı çıkarıldığı bilgisini paylaşırken, Kerim Sabancı'nın ise yurt dışından dönüşünde İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındığı öne sürüldü.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan resmi açıklamada, soruşturmanın toplum düzenini ve genel ahlakı korumaya yönelik yürütüldüğü vurgulandı. Açıklamada, şüpheliler hakkında "uyuşturucu madde imal ve ticareti", "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırmak", "kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak" ve "fuhşa teşvik ve aracılık etmek" gibi suçlamalar kapsamında işlem yapıldığı ifade edildi.
Başsavcılık, yürütülen çalışmalar sonucunda elde edilen deliller doğrultusunda şüpheliler hakkında gözaltı talimatı verildiğini ve operasyonların titizlikle sürdürüldüğünü belirtti. Açıklamada ayrıca soruşturmanın tüm yönleriyle devam ettiği ve yeni gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağı kaydedildi.