Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında aralarında Belediye Başkanı Hasan Mutlu'nun da bulunduğu 37 kişi gözaltına alındı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Bayrampaşa Belediyesine yönelik "irtikap", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık" ve "ihaleye fesat karıştırmak" suçlarından soruşturma açıldı.
Soruşturma kapsamında suça karıştıkları iddiasıyla 48 isim hakkında gözaltı kararı verildi.
BAŞKAN MUTLU VE YARDIMCILARI GÖZALTINDA
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, düzenledikleri eş zamanlı operasyonda aralarında Belediye Başkanı Hasan Mutlu, Belediye Başkan Yardımcıları Atilla Özen, Hakan Baş, Lütfi Kadıoğulları, Gündüz Kalkan ve Hukuk İşleri Müdürü Bilgehan Yağcı'nın da bulunduğu 37 kişiyi gözaltına aldı.
72 ADRESTE ARAMA YAPILIYOR
Sağlık kontrolünden geçirilenler işlemleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'nde yerleşkesine götürüldü.
Bu arada Bayrampaşa Belediyesi ile hakkında gözaltı kararı verilenlere ait iş adresi ve evlerin olduğu 72 adreste ekiplerce arama yapılıyor.